onsdag 4 maj 2011

Skånekarta

Skånekarta av 2-3:orna på Kyrkheddinge skola


Visa Skånekarta av 2-3:or Kyrkheddinge skola på en större

Vår Skånekarta är nu klar!
Vänta en stund, det tar tid att ladda upp allt.
Kartan här ovanför är bara en liten bild, det går att klicka på bilderna för att läsa presentationen till varje bild. Klicka på länken ovanför eller under kartan så kommer ni till Google Maps, därifrån kan man också få upp kartan i Google Earth. 

Där kan man se och läsa i betydligt bättre versioner. Där finns också en lista vänsterkanten över allt som finns på kartan.

På Google Maps kan man också zooma in och ut för att se allt, det blir lite "trångt" på en så här liten karta.
Denna karta kan man använda för att hitta trevliga utflyktsmål och även få vägbeskrivning till de olika platser som är med på kartan.
Barnen har gjort ett mycket bra arbete. Vi kommer att jobba vidare med Skåne, bl.a ska vi markera ut alla platserna på en "vanlig" karta för att lära oss läsa och hitta även på en sådan. Vi samlar allt i en bok som barnen sedan får ta med sig hem.

Under vårterminen har år 2-3 jobbat med Skåne. Detta arbete har varit väldigt utvecklande och roligt. Barnen har varit aktiva och väldigt motiverade att jobba på detta sätt. De har också fått något med sig för all framtid som inte läggs i en låda, vilket dessvärre ofta händer med barnens arbete. Under år 2 har vi lärt oss många olika program som kan användas i skolarbetet framöver, en del av dessa har vi använt i vårt Skånearbete. Barnen har själv valt vilket program de vill göra sin Skånepresentation i. Allas arbete har sammanställts till en gemensam karta. Vi har haft ett fantastiskt samarbete och hjälpts åt att få ihop detta. Det har varit ett tillåtande klimat i klassen, ingen kan allt, alla barn och vuxna har haft ett gemensamt lärande.
Denna metod går att använda inom många andra arbetsområde, det är bara att prova sig fram.  
Tack än en gång Jonathan för din hjälp och för allt du lärt oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar